Η Senses Alert για την Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ

Η 3 του Δεκέμβρη, Παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ.

Η Senses Alert στέλνει θερμό χαιρετισμό στα άτομα ΑΜΕΑ στη πατρίδα μας και σε όλη την γη και συμμετέχει στο νόημα αυτής της ημέρας, στο περιεχόμενο της, στο μήνυμα της. Μήνυμα της ημέρας είναι το μήνυμα του αγώνα – προσωπικού του καθενός, αλλά και συλλογικού μέσα από τους Συλλόγους μας και τους αντιπροσώπους μας – το μήνυμα της αξιοπρέπειας, το μήνυμα της ισοτιμίας μας με όλους τους άλλους συνανθρώπους μας.

Λέμε όχι στον διαχωρισμό

Λέμε όχι στον αποκλεισμό

Λέμε όχι στις διακρίσεις

Ζητάμε να έχουμε χωρίς εμπόδια πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην πληροφορία, στην ψυχαγωγία.

Στόχος μας είναι να σπάσουν και να μην υπάρχουν στερεότυπα κοινωνικού στιγματισμού, ρατσισμού σε βάρος των ΑΜΕΑ που υπάρχουν ακόμα και στη γλώσσα.

Δεν θέλουμε ούτε οίκτο (αντίθετα να εκτιμούν και να θαυμάζουν την προσπάθειά μας, πολλές φορές υπεράνθρωπη), ούτε υπερπροστασία θέλουμε, ούτε φιλανθρωπία.

Τελειώνουμε με την αναφορά σε δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας Ιστορίας που ήταν ΑΜΕΑ

Λούντβιχ Μπετόβεν (1770 – 1827) κωφός, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς στον παγκόσμιο χώρο της μουσικής. Όπως διαβάζουμε, κατόρθωσε να μετατρέψει την κλασσική μουσική σε κάτι μεγαλύτερο, τολμηρότερο και πιο μεγαλεπήβολο.

Έλεν Κέλλερ (1880 – 1968) για την μεγάλη αυτή μορφή έχει γράψει η στήλη της Senses Alert παλιότερα (αναζητήστε το). Τυφλή και κωφή από την νηπιακή ηλικία με τεράστια θέληση κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Έγινε διάσημη παγκόσμια γι’ αυτό που κατόρθωσε αλλά και για τους αγώνες της για τα άτομα ΑΜΕΑ.

Όμως και εκατοντάδες άτομα ΑΜΕΑ τώρα και στο παρελθόν μπόρεσαν με αγώνα και προσπάθεια να διακριθούν και να διαπρέψουν χωρίς η αναπηρία τους να τους γίνει εμπόδιο σε αυτό που ήθελαν να επιτύχουν.

Πάνω απ’ όλα ας έχουμε στραμμένη την σκέψη μας και την καρδιά μας τον Τριαδικό Θεό << που τα ασθενή θεραπεύει και όσα λείπουν τα αναπληρώνει>>

Με την ευκαιρία αυτή να εκφράσουμε και μια ανάγκη κωφών. Nα υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι σε όλες τις ειδήσεις, συζητήσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικά έργα, σίριαλ, κλπ που η τηλεόραση μεταδίδει. Βέβαια υπάρχουν κάποια Δελτία ειδήσεων τα οποία καλώς μεταδίδονται και στη νοηματική όμως αυτό δεν καλύπτει όλα όσα το πρόγραμμα της τηλεόρασης εκπέμπει.

Ανδρέας

Translate »