Χριστούγεννα 2016

Σε λίγες ώρες ξημερώνουν Χριστούγεννα. Το φως του νεογέννητου Χριστού μέσα στην ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ να πλημμυρίσει τις καρδίες μας και το μήνυμα των Χριστουγέννων που είναι το μήνυμα της αγάπης του Τριαδικού Θεού προς τον άνθρωπο, να μας εμψυχώνει, να μας δίνει κουράγιο στις δύσκολες, τις σκληρές μέρες που ζει η πατρίδα μας, που όλοι ζούμε.
Η senses alert, η στήλη αυτη σήμερα στην επικοινωνία μαζί σας θέλει να σας προσφέρει ένα πνευματικό δώρο, που θα εκτοξεύσει τη σκέψη σε ύψη πνευματικά, για να καταλάβουμε, να στοχαστούμε – να σκεφτούμε σε βάθος – να ζήσουμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, μαζί με τα φώτα, τα λαμπιόνια, τις γιρλάντες, τα κεράκια, το δέντρο, – βέβαια όλα αυτά εκφράζουν την χαρά των Χριστουγέννων – όμως το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι βαθύ, είναι μεγάλο είναι πέρα απ’ όλα αυτά.
Το πνευματικό δώρο λοιπόν που σας χαρίζει η στήλη της senses alert είναι τα λόγια του μεγάλου Πατέρα της εκκλησίας του Γρηγορίου του Θεολόγου.
Τα διαβάσαμε, μας άρεσαν και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί.
Γράφει λοιπόν για τα Χριστούγεννα ο μεγάλος στοχαστής, ο μεγάλος διανοητής, ο Άγιος Γρηγόριος, σε ένα από τα πολλά βιβλία του.

<<Πάλι, όπως τότε στην αρχή της δημιουργίας, διαλύεται το σκοτάδι, πάλι εμφανίζεται το φως. Ο Θεός τώρα γίνεται άνθρωπος. Οι φυσικοί νόμοι καταργούνται. Ο άσαρκος παίρνει σάρκα. Ο αιώνιος ενώνεται με την ύλη, ο αόρατος γίνεται ορατός, ο άχρονος παίρνει αρχή. Ο Υιός του Θεού γίνεται άνθρωπος. Και όλα αυτά για να μας ξαναφέρει και με τη σάρκωση Του στην αληθινή ευτυχία.>>

Την ευτυχία την αληθινή που μεταμορφώνει τη ζωή μας, δίνει περιεχόμενο, δίνει προοπτική.

Με τις πολλές πολλές ευχές εγκάρδιες και θερμές της senses alert. Πίστη λοιπόν και αγάπη, για να υπάρξει ελπίδα.
Καλά Χριστούγεννα.

Ανδρέας

Translate »