ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Τρεις Δεκεμβρίου σήμερα, Παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ και η στήλη της Senses Alert στέλνει σε όλα τα άτομα ΑΜΕΑ θερμό χαιρετισμό. Σε όλους τους συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ, σε όλους εμάς, που παλεύουμε καθημερινά για να αντιμετωπίσουμε την ιδιαιτερότητα που μας έτυχε. Σε όλους εμάς τους αγωνιστές της ζωής.

Και διακηρύσσουμε όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα..

Όχι στον διαχωρισμό

Όχι στον αποκλεισμό

Όχι στις διακρίσεις

Ζητάμε να έχουμε χωρίς εμπόδια πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην πληροφορία, στην ψυχαγωγία .

Πάνω απ’ όλα ζητάμε και αγωνιζόμαστε να μην υπάρχει κοινωνικός στιγματισμός για τα άτομα ΑΜΕΑ. Δεν θέλουμε ούτε οίκτο ούτε υπερπροστασία, ούτε φιλανθρωπία. Ισότητα ζητάμε με όλους τους άλλους συνανθρώπους μας.

      Τελειώνουμε με την αναφορά σε δύο μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας Ιστορίας που ήταν ΑΜΕΑ

Λούντβιχ Μπετόβεν (1770 – 1827) κωφός, αλλά ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς στον παγκόσμιο χώρο της μουσικής. Όπως διαβάζουμε, κατόρθωσε να μετατρέψει την κλασσική μουσική σε κάτι μεγαλύτερο, τολμηρότερο και πιο μεγαλεπήβολο.

Έλεν Κέλλερ (1880 – 1968) για την μεγάλη αυτή μορφή έχει γράψει η στήλη της Senses Alert παλιότερα (αναζητήστε το). Τυφλή και κωφή από την νηπιακή ηλικία με τεράστια θέληση κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Έγινε διάσημη παγκόσμια γι’ αυτό που κατόρθωσε αλλά και για τους αγώνες της για τα άτομα ΑΜΕΑ.

      Όμως και εκατοντάδες άτομα ΑΜΕΑ τώρα και στο παρελθόν μπόρεσαν με αγώνα και προσπάθεια να διακριθούν και να διαπρέψουν χωρίς η αναπηρία τους να τους γίνει εμπόδιο σε αυτό που ήθελαν να επιτύχουν.

      Πάνω απ’ όλα ας έχουμε στραμμένη την σκέψη μας και την καρδιά μας τον Τριαδικό Θεό «που τα ασθενή θεραπεύει και όσα λείπουν τα αναπληρώνει»

Ανδρέας

Translate »