Ιστορικό

Είμαστε μια εταιρεία με θέληση να βοηθήσουμε τα άτομα με προβλήματα ακοής.

Θα ήθελα να σας πω πρώτα την ιστορία μου και το πως ξεκίνησε η Senses Alert.

Κατ’ αρχήν να σας συστηθώ, είμαι ο Ανδρέας Ελευθεριάδης και έχω βαριά κώφωση. Τρεις μήνες μετά τη γέννησή μου έκανα υψηλό πυρετό. Η αντιβίωση που μου χορηγήθηκε, μου δημιούργησε βαριά κώφωση, γεγονός που δεν επέτρεπε να επικοινωνήσω (ομιλία, γραφή, ανάγνωση) χωρίς ειδική βοήθεια. Οι γονείς μου αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με την ακοή μου, όταν ήμουν δυο χρονών. Η διάγνωση για βαριά κώφωση τους συντάραξε. Δεν ήξεραν τι να κάνουν για να με βοηθήσουν. Για μεγάλο διάστημα κανένας δεν τους τόνισε την αναγκαιότητα για έγκαιρη, επίμονη και συνεχή ειδική εκπαίδευση που έπρεπε να λάβω. Τα ακουστικά που φορούσα ήταν μια ενίσχυση, αλλά χωρίς την ειδική αγωγή τίποτα δεν θα μπορούσαν να μου προσφέρουν στην ανάγκη της ζωής για επικοινωνία και μάθηση.
Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή ήρθε το χέρι του Θεού που μας τόνισε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν με την βοήθεια Του, αγωνιστούμε με πίστη να το αντιμετωπίσουμε. Στην αναζήτησή μας ο Θεός μας οδήγησε στον άνθρωπο που οφείλω πολλά. Οφείλω το «ευ ζειν». Είναι η δασκάλα κυρία Τασία, η Τασία μου που με ανέλαβε από τα δύο μου χρόνια, από τότε που αντιληφθήκαμε την κώφωση και με στήριζε εκπαιδευτικά και ψυχολογικά μέχρι την αποφοίτησή μου από τα Τ.Ε.Ι. Πειραιά, στο τμήμα Ηλεκτρονικής.

Όταν παντρευτήκαμε με την αγαπημένη μου Μαρίνα, έπρεπε να ξεκινήσουμε την νέα μας ζωή και την καθημερινότητά μας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία.
Τα ηλεκτρονικά βοηθητικά μηχανήματα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για μας σαν γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την αυτονομία μας. Όμως τα περισσότερα από αυτά δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Μέσα από την ανάγκη μας αυτή για ξεπέρασμα των προσωπικών μας δυσκολιών γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε μια εταιρεία που θα έχει το σκοπό να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που έχουν τις ανάγκες της δικής μας ιδιαιτερότητας ή και συναφών δυσκολιών επικοινωνίας.
Να δώσουμε ευκαιρίες για γέφυρες επικοινωνίας με όραση, ακοή, αφή και άλλες αισθητηριακές προσβάσεις.


Έτσι γεννήθηκε η Senses Alert!

Translate »