ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Το τελευταίο διάστημα είχαμε τη χαρά να βρεθούμε σε αρκετά σωματεία κωφών που γιόρταζαν την κοπή πίτας.
Βρεθήκαμε και σε σωματεία της Αθήνας αλλά και σε σωματεία άλλων πόλεων της πατρίδας μας. Ευχόμαστε στο μέλλον να μας δοθεί η δυνατότητα να βρεθούμε και να επικοινωνήσουμε και με τα σωματεία που δεν μπορέσαμε τώρα να βρεθούμε μαζί.
Σε όλες τις περιπτώσεις η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική έγιναν ομιλίες και ζούσαμε την χαρά της συνάντησης της αλληλογνωριμίας, της επικοινωνίας. Είναι πολύ ευχάριστο ότι οι κωφοί παρουσιάζουμε δραστηριότητα μέσα από τους συλλόγους μας. Προβλήματα υπάρχουν αλλά ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα.
         Στις συναντήσεις μας αυτές, μου δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσω τα ηλεκτρονικά βοηθήματα για κωφούς – βαρήκοους της Senses Alert.
Χαίρομαι για αυτές τις ευκαιρίες που μου δίνονται όχι μόνο για λόγους επαγγελματικούς,  επειδή δηλαδή θέλω να κάνω γνωστή την εταιρεία Senses Alert και τα προϊόντα της αλλά επίσης και γιατί – δεν θα κουραστώ να το λέω κάθε φορά αυτό – επιθυμώ να ενημερώσω τους κωφούς, όπως και εγώ, για τα βοηθήματα της σύγχρονης τεχνολογίας που μας χαρίζουν ασφάλεια και αυτονομία, στην καθημερινότητά μας και στην ζωή μας. Επιθυμώ, θέλω όπως εγώ τα γνώρισα – αυτά τα προϊόντα – και με βοήθησαν να το πληροφορηθούν όλοι οι κωφοί πώς υπάρχουν αυτά τα βοηθήματα που προσφέρουν τη δυνατότητα στον κωφό, να αντιμετωπίζει τις ανάγκες της επικοινωνίας, όπως και οι ακούοντες.
         Τα σωματεία στα οποία είχαμε τη χαρά να βρεθούμε είναι κατά ημερομηνία τα εξής:
        8 Ιανουαρίου στην Ορθόδοξο χριστιανική αδελφότητα κωφών & βαρηκόων Ελλάδος <<ΕΦΦΑΘΑ>> στην Αθήνα
Είχε πολύ κόσμο. Οι περισσότεροι ήταν πιο μεγάλης ηλικίας άτομα.
Ένας ιερέας στη νοηματική μας είπε μία ωραία ιστορία για ένα γεράκι και μια χελώνα, που η χελώνα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια και κατόρθωσε να φτάσει εκεί που έφτασε το γεράκι. Διεκδίκησε το δικαίωμα της να παραμείνει όταν το γεράκι της ζήσε να φύγει. Μετά από αυτό το γεράκι κατάλαβε το δίκιο της και όχι μόνο την άφησε αλλά θέλησε μάλιστα να την βοηθήσει και την ανέβασε πάνω στις φτερούγες του.
Μετά μας μίλησε ο πρόεδρος και μας έδωσε τις ευχές του για τον καινούριο χρόνο.
       10 Ιανουαρίου έγινε μαζί η εκδήλωση των σωματείων Πανελλήνια ένωση κωφών(ΠΕΚ) και Παναθλητικός όμιλος κωφών(ΠΟΚ).
Είχαν έρθει Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι κομμάτων μετά τον χαιρετισμό που μας έκαναν όλοι έγινε η κοπή της πίτας και σε ωραία ατμόσφαιρα ακολούθησε διασκέδαση.
      11 Ιανουαρίου έγινε η κοπή της πίτας της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος(ΟΜΚΕ), είχε πολύ κόσμο και αυτό ήταν φυσικό αφού στην Ομοσπονδία συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι κωφών που υπάρχουν στα διάφορα μέρη της πατρίδας μας και επομένως από όλους τους συλλόγους ήρθανε εκπρόσωποι και μέλη. Μετά το καλωσόρισμα και τις ευχές που μας έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, και τον χαιρετισμό που έκαναν οι εκπρόσωποι κομμάτων που είχαν έρθει στην εκδήλωση οι οποίοι άκουσαν τα προβλήματα μας και υποσχέθηκαν πώς θα μας βοηθήσουν – το ευχόμαστε –
      31 Ιανουαρίου έγινε η κοπή της πίτας στον Παναρκαδικό αθλητικό όμιλο κωφών <<Ο ΜΟΡΙΑΣ>> στην Τρίπολη, εμείς είχαμε την δυνατότητα να βρεθούμε για μικρό χρονικό διάστημα,  η προσέλευση απ’ ό,τι είδαμε ήταν μεγάλη και το χαρήκαμε. Δυστυχώς δεν είχαμε την δυνατότητα  να παραμείνουμε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης όπως πολύ θα το θέλαμε, αλλά έστω και αυτή η σύντομη συνάντηση μας έδωσε χαρά και ευχόμαστε στο μέλλον να έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε πάλι.
     31 Ιανουαρίου βρεθήκαμε στο Βόλο στην εκδήλωση που έγινε στο σύλλογο κωφών & βαρηκόων Ν. Μαγνησίας «ΑΡΓΩ». Εδώ το σωματείο δυστυχώς αντιμετωπίζει πρόβλημα, δεν έχει στέγη. Δεν διαθέτει δικό του χώρο και προσωρινά χρησιμοποιεί το χώρο που τους έχει παραχωρήσει ο δήμαρχος, όπου έγινε η κοπή της πίτας. Η διασκέδαση έγινε σε μια ταβέρνα. Η ατμόσφαιρα ωραία, χαρούμενη, εορταστική και πολύ σημαντικό η αλληλογνωριμία, μιλήσαμε επικοινωνήσαμε ανταλλάξαμε σκέψεις και ιδέες.
      6 Φεβρουαρίου έγινε η κοπή της πίτας στο πνευματικό κέντρο Κορυδαλλού «Μελίνα Μερκούρη» του συλλόγου κωφών Πειραιώς & Νήσων και αθλητικού συλλόγου κωφών Πειραιώς & Νήσων επειδή εμείς τότε δεν μπορέσαμε προσωπικώς να είμαστε εκεί όπως βέβαια θα το θέλαμε όμως η Senses Alert με πολύ δικό μας άνθρωπο ήταν πάλι εκεί.
      7 Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα έγινε η κοπή της πίτας του επιμορφωτικού – εκπολιτιστικού συλλόγου κωφών & βαρηκόων Μεσσηνίας. Η συνάντηση μας έγινε στην ταβέρνα «Ο ΜΕΝΗΣ» στο χωριο Πήδημα και εδώ ατμόσφαιρα γιορτής και η χαρά της επικοινωνίας. Μαζί μας βρέθηκε εκπρόσωπος του Δημάρχου η κ. Αναστασία Μπελογιάννη. Επίσης και αυτός ο σύλλογος αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγης, και η κ. Μπελογιάννη δεσμεύτηκε να τους συμπαρασταθεί στην προσπάθειά τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό για το σύλλογο πρόβλημα.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση. Να πούμε ότι η επίλυση σοβαρών προβλημάτων των επι μέρους συλλόγων κωφών αντανακλά σε όλους μας.
       7 Φεβρουαρίου έγινε η κοπή της πίτας στην Αθήνα στο σωματείο κωφαλάλων «Η ΜΕΡΙΜΝΑ». Έστω και στο τέλος κατορθώσαμε να βρεθούμε και εμείς εκεί.
      15 Φεβρουαρίου έγινε η κοπή της πίτας στην Παιανία της ένωσης κωφαλάλων Ελλάδος και του αθλητικού όμιλου κωφών στην ταβέρνα «Ο Κώστας».
Εδώ ήρθε ένας Ιταλός κωφός ηθοποιός που έδωσε παράσταση και πολλοί μικροί και μεγάλοι ήρθαν ντυμένοι μασκέ και περάσαμε ωραίες ώρες χαράς και κεφιού.
       21 Φεβρουαρίου στην Αθήνα από το σταθμό Λαρίσης ξεκινήσαμε 3 πούλμαν προορισμός μας η Λάρισα σκοπός μας να βρεθούμε το βράδυ στην κοπή της πίτας του πολιτιστικού επιμορφωτικού συλλόγου κωφών & βαρηκόων Λάρισας. Συναντηθήκαμε σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα, στο κέντρο PRINCIPAL HALL. Έγινε η κοπή της πίτας, έγινε η γιορτή, περάσαμε ωραία και μετά τα μεσάνυχτα πήραμε το δρόμο της επιστροφής και φτάσαμε ξημερώματα στην Αθήνα. Με το καλό να συναντηθούμε και πάλι.
         Να αναφέρουμε και τις ημερομηνίες που έγινε κοπή της πίτας στα σωματεία που δεν μπορέσαμε να βρεθούμε προσωπικά. Εκφράζουμε όμως την ευχή να μας δοθεί η ευκαιρία σύντομα να συναντηθούμε και να γνωριστούμε με τους φίλους των σωματείων αυτών που τώρα δεν μπορέσαμε να βρεθούμε.
         Οι σύλλογοι αυτοί ήτανε:
Πολιτιστικός σύλλογος κωφών & βαρηκόων Ν. Ρεθύμνου «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» 2/1/2015
Μορφωτικός σύλλογος κωφών Σερρών 10/1/2015
Σωματείο κωφών Ηρακλείου Κρήτης «ΚΑΝΤΙΑ» 17/1/2015
Σύλλογος κωφών Δράμας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» 31/1/2015
Σύλλογος κωφών Ν. Χανιών Κρήτης «ΣΑΜΑΡΙΑ» 31/1/2015
Σύλλογος κωφών Θεσσαλονίκης & αθλητικός πολιτιστικός όμιλος κωφών Μακεδονίας 7/2/2015
Σωματείο κωφών & βαρηκόων νοτιοδυτικής Ελλάδος & αθλητικός σύλλογος κωφών & βαρηκοων νοτιοδυτικής Ελλάδας 21/2/2015
         Σε όλους τους συλλόγους, σε όλους τους φίλους μας και σε αυτούς που είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε και στους φίλους που τώρα δεν μπορέσαμε να βρεθούμε κοντά τους αλλά που ευχόμαστε και ελπίζουμε συνάντησή μας γρήγορα να γίνει στέλνουμε θερμό χαιρετισμό και εγκάρδια ευχή και «εις άλλα με υγεία».

Ανδρέας
Translate »